Το ΤΕΦΑΑ θέτει τις βάσεις για ένα «Υγιές Γήρας»- Δράση «Άσκηση και Υγεία-Healthy Ageing»

Healthy AgeingΤα έτη 2021 ως και 2030 έχουν ανακηρυχθεί από τα Ηνωμένα Έθνη ως η δεκαετία για το «Υγιές Γήρας» (Healthy Ageing), με πυρήνα την υποστήριξη της βελτίωσης της λειτουργικής ικανότητας του κάθε πολίτη ώστε να φτάσει να απολαμβάνει υγεία και ευεξία στην Τρίτη Ηλικία. Στο πλαίσιο αυτής της παγκόσμιας πρόσκλησης, το ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μέσω της Ειδικότητας «Άσκηση και Υγεία: Θεραπευτική Άσκηση» σε συνεργασία με κοινωνικούς (Δήμος Τρικκαίων), αθλητικούς φορείς (Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων) και επιστημονικούς οργανισμούς, όπως ο Exercise is Medicine-GREECE και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός της Ιατρικής του Τρόπου Ζωής (ELMO), ξεκινάει μια σειρά δράσεων «Άσκησης και Υγείας» που σχετίζονται με εφαρμογή άσκησης και σωματικής δραστηριότητας για την πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή πρόληψη των χρόνιων, μη μεταδιδόμενων, ασθενειών, προς όλους τους ενήλικες. Η δράση θα πραγματοποιηθεί από τους φοιτητές και το Δίκτυο Αποφοίτων (Alumni) της ειδικότητας «Άσκηση και Υγεία- Θεραπευτική Άσκηση» του ΤΕΦΑΑ υπό την επίβλεψη των καθηγητών της ειδικότητας με υπεύθυνο της δράσης τον Δρ. Γεώργιο Σακκά. Η δράση θα περιλαμβάνει εξατομικευμένη παροχή προγραμμάτων άσκησης και ευεξίας υπό επίβλεψη, σε πολίτες που δεν έχουν ιατρική αντένδειξη για την συμμετοχή τους σε πρόγραμμα άσκησης.

Η Άσκηση είναι Φάρμακο και βελτιώνει όχι μόνο την σωματική υγεία αλλά τονώνει την ψυχική κατάσταση όλων των συμμετεχόντων θέτοντας τις βάσεις για ένα δημιουργικό και ανεξάρτητο υγιές γήρας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα βρίσκουν την ομάδα της δράσης «Άσκηση και Υγεία-Healthy Ageing» του ΤΕΦΑΑ στο πάρκο του Αγίου Γεωργίου κάθε Πέμπτη από τις 8:30πμ έως τις 11:30πμ για πληροφορίες και οργάνωση των ατομικών συνεδριών άσκησης, οι οποίες θα λαμβάνουν χώρα ανάλογα με τις προτιμήσεις των ενδιαφερόμενων πολιτών.


Εκτύπωση   Email

Πληροφορίες

Ωράριο Λειτουργίας

Η Γραμματεία Λειτουργεί

Δευτέρα - Παρασκευή

8πμ έως 3μμ

Ώρες εξυπηρέτησης κοινού (θυρίδα)

11πμ έως 1μμ

Επικοινωνία

Βιβλιοθήκη

24310-47051
libphys@uth.gr


Γραμματεία
Μεταπτυχιακών

24310-47019
msc@pe.uth.gr