Ανακοίνωση έναρξης εαρινού εξαμήνου ακαδ. έτους 2020-2021 και σχετικές οδηγίες

 

Αγαπητοί φοιτητές/τριες,

Με βάση τις ισχύουσες υπουργικές αποφάσεις, το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2020-21 θα ξεκινήσει με εξ αποστάσεως διδασκαλία. Παρακάτω δίνονται συνοπτικά οι απαραίτητες πληροφορίες για τους φοιτητές/τριες μας.

Α. Ακαδημαϊκό εξάμηνο

  • Έναρξη εαρινού εξαμήνου: Δευτέρα 22.2.2021
  • Λήξη εαρινού εξαμήνου: Παρασκευή 11.6.2021

Β. Δηλώσεις μαθημάτων

Οι ηλεκτρονικές δηλώσεις μαθημάτων στο πρόγραμμα της γραμματείας θα ανοίξουν την  Δευτέρα 22-2-2021 και θα ολοκληρωθούν την 5η/3/2021. Παρακαλούνται οι φοιτητές/τριες να μεριμνήσουν ώστε να δηλωθούν τα μαθήματα στο σύστημα εδώ: https://euniversity.uth.gr/unistudent/ .

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ_1 : Για την πρόσβαση στην σελίδα των δηλώσεων μαθημάτων ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ η χρήση της υπηρεσίας VPN (πληροφορίες για την χρήση της υπηρεσίας μπορείτε να βρείτε στη σελίδα https://it.uth.gr/services/eikoniko-idiotiko-diktyo-vpn). Η πιστοποίηση των χρηστών γίνεται με την χρήση του Ιδρυματικού τους λογαριασμού.

Γ. Υλοποίηση μαθημάτων μέσω του Microsoft Teams

Τα μαθήματα υλοποιούνται με την πλατφόρμα σύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας Microsoft Teams – οδηγίες εδώ: http://www.pe.uth.gr/index.php/component/k2/item/146.

Οι σύνδεσμοι συμμετοχής στις ομάδες της πλατφόρμας MS-Teams, θα είναι διαθέσιμοι στους φοιτητές οι οποίοι δηλώσαν το μάθημα μέσω της εφαρμογής της Ηλ.Γραμματείας και θα είναι ορατοί σε ειδικό πεδίο/εικονίδιο για κάθε αντίστοιχη τάξη. Με την χρήση του συνδέσμου παράγεται ένα "αίτημα" προς τον υπεύθυνο διδάσκοντα, ο οποίος εγκρίνει τη συμμετοχή κάποιου στο Team του αντίστοιχου μαθήματος.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ_2 : Η δήλωση μαθημάτων στην Ηλ.Γραμματεία προηγείται της διαδικασίας συμμετοχής σε μάθημα στο Teams. Η μη δήλωση μαθήματος από τον φοιτητή στην ηλ. γραμματεία συνιστά και λόγο απόρριψης τυχόν αίτησης του φοιτητή για συμμετοχή στην εξ αποστάσεως διδασκαλία μέσω της πλατφόρμας MS-Teams, από τον διδάσκοντα. Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι φοιτητές/τριες για τη συμμετοχή σε μάθημα στο Teams περιγράφεται στο ακόλουθο σχήμα.

students flowchart

 

Δ. Εγγραφή στο eclass

Οι φοιτητές/τριες μας θα πρέπει, αφού ελέγξουν το ωρολόγιο πρόγραμμα του εαρινού εξαμήνου, να εγγραφούν στα ανάλογα μαθήματα στην πλατφόρμα ασύγχρονης διδασκαλίας στο σύνδεσμο: https://eclass.uth.gr/.

 

Εκ μέρους όλου του προσωπικού και της Διοίκησης του Τμήματος,

Καλό ακαδημαϊκό εξάμηνο!


Εκτύπωση   Email

Πληροφορίες

Ωράριο Λειτουργίας

Η Γραμματεία Λειτουργεί

Δευτέρα - Παρασκευή

8πμ έως 3μμ

Ώρες εξυπηρέτησης κοινού (θυρίδα)

11πμ έως 1μμ

Επικοινωνία

Βιβλιοθήκη

24310-47051
libphys@uth.gr


Γραμματεία
Μεταπτυχιακών

24310-47019
msc@pe.uth.gr